Tävling

Eskilstuna värd för det prestigefyllda Svenska Mästerskapet i Flipper 2023

Eskilstuna värd för det prestigefyllda Svenska Mästerskapet i Flipper 2023
Foto: Eskilstuna Pinball

Publicerad: 15 november 2023

Svenska mästerskapen i flipper återvänder med stor spänning och förväntan. Denna högt uppskattade tävling, som i år går in i sin 26:e upplaga, lockar spelentusiaster från hela landet till Sundbyholms travbana i Eskilstuna. Med en mängd olika klasser och över 260 anmälda deltagare, är SM i flipperspel en händelse som ingen flipperfantast vill missa.

Från den 24:e till den 26:e november förvandlas Sundbyholms travbana till en arena för spänning och skicklighet när Eskilstuna Pinball arrangerar det Svenska Mästerskapet (SM) i flipperspel. Denna händelse markerar den 26:e gången som Sveriges främsta flipperutövare samlas för att tävla om mästartiteln.

Under de actionfyllda dagarna kommer deltagarna att tävla i flera olika klasser, inklusive Main, Classic, Split, Enhands och U16. Med ett brett spektrum av kategorier är mästerskapet en plattform för såväl erfarna spelare som unga talanger. För de som ännu inte har anmält sig, finns fortfarande chansen att säkra en plats i tävlingen. Intresserade kan registrera sig via den officiella webbplatsen, som hittas på https://flippersm.se.

Mästerskapet följer en rigorös struktur där varje spelare tilldelas ett antal spel. Målet är att uppnå tillräckligt höga poäng för att rankas bland de 128 bästa. Dessa spelare kommer sedan att avancera till söndagens slutspel, där en klassisk utslagsturnering avgör vem som blir årets mästare.

SM i flipperspel är inte bara en tävling; det är en fest för flippergemenskapen. Det är en helg fylld med spänning, gemenskap och spektakulär skicklighet. Oavsett om du är en veteran inom sporten eller bara nyfiken på denna fascinerande värld, är detta en händelse du inte vill missa.